Vaststelling van waarde ter voorkoming van (verdere escalatie) conflict

Taxaties die bij Stima Valuation & Advisory met regelmaat voorkomen zijn taxaties welke betrekking hebben op het vaststellen van waardes ter voorkoming van conflictsituaties. Partijen wijzen hiervoor regelmatig Stima V&A aan ter beslechting van het geschil. De uitkomst is daarbij zelfs in sommige gevallen ‘bindend’.

Een voorbeeld hiervan is een taxatie van een royaal agrarisch perceel grond waarvan de bestemming gewijzigd wordt naar maatschappelijke bestemming (met een woningbouwkoppeling). Betrokken partijen waren geruime tijd met elkaar in overleg en kwamen daarbij niet tot een vergelijk. Beide partijen hebben als opdrachtgever opgetreden en zijn betrokken bij het gehele taxatieproces. Deze duidelijkheid levert comfort bij de uitkomst, waarna iedere partij zich heeft kunnen vinden in de uitkomst. Op deze manier is een langdurige discussie relatief eenvoudig beslecht.

  • Geschilbeslechting
  • Bindend advies
  • Transparantie

Vragen?

Neem gerust contact met ons op

Bel ons 085 13 00 611


Vind ons
Papendorpseweg 75 3528 BJ te Utrecht
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×