Schatting huurprijs nieuw (binnen)zwembad en sportcomplex

Regelmatig komen bij Stima Valuation & Advisory vragen voorbij om waardes te schatten van sportcomplexen. Sportcomplexen zijn immers een nogal vreemde eend in de bijt. Het ontbreekt immers aan vergelijkingsobjecten, dus hoe kom je dan tot waarde?

Dit maal betrof de vraag het schatten van een huurprijs van een binnenzwembad. Er had zich namelijk een grote verbouwing voorgedaan en partijen (lees: huurder en verhuurder) wilden daarom de privaatrechtelijke afspraken vernieuwen. Hiervoor was een taxatie van de huurwaarde nodig.

Om deze taxatie tot een goed einde te brengen heeft een uitgebreide omgevingsanalyse plaatsgevonden waarbij alternatieven in kaart zijn gebracht. Ook heeft een vergaande bestudering plaatsgevonden van de verbouwing zodat deze ingeprijsd kon worden in de huurwaarde. Vervolgens is de uitkomst van deze analyse getoetst aan de te behalen exploitatie.

Op basis van onderzoek en analyse is een uitgebreide rapportage opgeleverd die voor partijen voldoende inzicht gaf om met vertrouwen de langjarige verplichting aan te gaan.

  • Sportaccommodaties
  • Kostprijsdekkende huur
  • Exploitatietoets

Vragen?

Neem gerust contact met ons op

Bel ons 085 13 00 611


Vind ons
Papendorpseweg 75 3528 BJ te Utrecht
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×