Valuation

Taxatie maatschappelijk object

In de recente historie hebben de taxateurs van Stima Valuation & Advisory ca. 100 maatschappelijke objecten getaxeerd. Recent werd hier een bijzonder object aan toegevoegd. Het betrof een rijksmonumentaal voormalig gemeentehuis. Een werkelijk prachtig object op een bijzondere locatie met diverse bouwtechnische gebreken. Met een dergelijke casus wordt de taxateur teruggeworpen op het ambacht dat het is. Enkel op die wijze is het mogelijk om tot een nauwkeurige marktwaarde te komen.

  • Maatschappelijk object
  • Scenario-analyse
  • Highest and best use (habu)

Meer info

Highest and best use

Hetgeen een taxateur in een dergelijke casus dient te onderzoeken is het antwoord op de vraag: wat is de meest optimale aanwending van dit object? Diverse scenario's passeerden hier de revue, waarbij uiteindelijk een 2-tal gepresenteerd werden in het rapport. Na deze zoektocht kon de opdrachtgever met voldoende zekerheid de marktconsultatie starten opdat een zorgvuldig verkoopproces geborgd was.

Vragen?

Neem gerust contact met ons op

Bel ons 085 13 00 611


Vind ons
Papendorpseweg 75 3528 BJ te Utrecht
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×